Welke muziekstijlen zijn er?

Er zijn heel erg veel verschillende muziek stijlen.

Sommige stijlen zijn al heel erg oud, zoals jazz en andere stijlen zijn minder oud, zoals rap. Iedere stijl heeft wel zijn fans. De ene stijl heeft meer fans dan de ander. Je favoriete muziekstijl is natuurlijk gebaseerd op je smaak, maar er zijn een aantal muziekstijlen die enorm veel fans hebben en waar dus meer naar geluisterd wordt. Momenteel zijn de meest beluisterde stijlen Hiphop, Jazz, rock en R&b. Dit zijn hele moderne stijlen en daardoor ook heel erg populair. House muziek is ook heel populair. Deze muziekgenres hebben natuurlijk allemaal een geschiedenis.

Geschiedenis van verschillende muziekstijlen

Alle muziekgenres hebben een eigen geschiedenis. Ik ga het hebben over de geschiedenis van een paar muziek genres. Als eerste ga ik het hebben over Rock. Rock werd in de jaren 50 heel erg populair in de Verenigde Staten vooral door Elvis Presley. Het was afkomstig van andere genres zoals countrymuziek en rhythm-and-blues. Rock is door de tijd heen zo groot geworden dat het subgenres heeft gekregen. Tegenwoordig is Rock nog steeds een van de meest beluisterde muziek genres in de wereld.

Hiphop

Als volgende ga ik het hebben over Hiphop. Hiphop is misschien wel het meest beluisterde genre in de wereld. Hiphop heeft ook subgenres. Rap is onderdeel van Hiphop. Grandmaster Flash wordt gezien als een van de eerste rappers. Eind jaren 80 bereikte gangsters voor het eerst het grote podium. Door de rapgroep N.W.A. Door dit genre ontstond er veel ophef in de Verenigde Staten. Veel mensen waren tegen het genre, omdat ze het gewelddadig vonden en ze vonden dat het de jeugd op een negatieve manier beïnvloed. Zij zelf waren het hier niet mee eens en zeiden dat ze rapte over dingen die ze zelf meemaakte zoals criminaliteit en racisme. Ze vonden zelf dat ze criminaliteit niet verheerlijkte. De grootste gangster rappers van die tijd waren Tupac en Biggie. Tupac is in 1996 vermoord en Biggie in 1997. Door de jaren heen is dit Hiphop alleen maar groter geworden. Tegenwoordig zijn de bekendste rappers waarschijnlijk Eminem, Drake en Snoop Dogg.

Jazz

Als laatste ga ik het hebben over Jazz. Jazz is ontstaan in New Orleans in de Verenigde Staten. Het woord jazz betekent “zeer energieke dans” en dat zegt ook iets over de muziek. In het begin werd Jazz als genre door de meeste mensen niet geaccepteerd. Pas vanaf de jaren dertig werd het steeds populairder. Jazz werd uiteindelijk weer minder populair door de opkomst van Rock muziek.