Wat is pop muziek?

Popmuziek staat voor populaire muziek.

Heel veel stijlen vallen onder pop, omdat alles wat populair is onder pop valt. Het heeft hierdoor een heel breed publiek. Pop is ontstaan na de tweede Wereldoorlog. In de jaren 50 werd het steeds populairder door artiesten als Elvis Presley. Elvis Presley was een Rockster die enorm populair was en dat ook nog steeds is. In deze tijd werd vooral de rock vorm van de blank georiënteerde high school variant heel erg promootte en bekendgemaakt. Hierdoor werden artiesten als Elvis Presley, Jerry Lee lewis en Buddy Holly heel erg populair en beroemd. Dit terwijl Rock ‘n Roll eigenlijk werd uitgevonden door Chuck Berry en Bo Diddley.

...

...

Deze twee artiesten werden ook heel erg bekend.

Ze hadden de Blues omgevormd tot een snellere variant die goed aansloeg bij het grote publiek. Later in de jaren 60 en 70 werden de Beatles heel erg populair. Die vanuit Engeland overal op wereld optraden. Na de Beatles kwam Michael Jackson die enorm populair werd. Vooral in de jaren 80 werd Michael Jackson heel erg beroemd. Er zijn altijd wel hele bekende pop artiesten. In de jaren 90 was Madonna bijvoorbeeld enorm populair. Pop muziek zal daarom ook niet uitsterven, omdat alle muziek die populair is onder Pop valt.

De bekendste Pop artiesten van vroeger

Ik heb al een beetje verteld over de bekendste pop artiesten van vroeger, maar ik ben er nog niet diep op ingegaan. Als eerste gaan we het hebben over Elvis Presley. Elvis had een carrière met veel hoogtepunten, maar ook veel dieptepunten. Hij is geboren in Memphis, Tennessee in de Verenigde Staten. Op 8 januari 1935. Hij is 16 augustus 1977 overleden. Hij was het bekendst voor zijn muziek, maar hij was ook een acteur en heeft in een aantal films gespeeld. Zijn bijnaam is The King of Rock and Roll. Deze bijnaam heeft hij niet voor niets. Hij was de grootste artiest van zijn tijd en zijn muziek wordt nog steeds geluisterd. Als 2e en laatste ga ik het hebben over The King of Pop.

Michael Jackson

Michael Jackson was geboren in Gary, Indiana in de Verenigde Staten. Hij was geboren op 29 augustus 1958. Hij overleed op 25 juni 2009. Hij was een zanger danser en componist. Hij is nog steeds een van de populairste en bekendste artiesten. Hij was op jonge leeftijd al lid van de Jackson 5. Als tiener begon hij een solo carrière. In het begin van de jaren 80 groeide hij uit tot een van de populairste artiesten. Zijn grootste succes kwam toen hij zijn album Thriller uitbracht. Dit album is met 65 miljoen verkochte exemplaren het bestverkochte album aller tijden. Hij heeft over de hele wereld meer dan 300 miljoen albums en singles verkocht.