Rock in de jaren 50 en 60

Rock is een muziekgenre dat vooral vroeger heel populair was.

Nu is het nog steeds populair. Rock heeft heel veel subgenres. Het maakte zijn opkomst in de jaren 50. Het is uitgevonden Als een versnelde versie van Blues. Het genre is uitgevonden Door Chuck Berry en Bo Diddley. Zij waren destijds minder populair dan Elvis Presley doordat de muziekindustrie vooral In deze tijd de rock vorm van de blank georiënteerde high school variant heel erg promootte. Naast deze drie artiesten waren in de jaren 50 nog veel meer beroemde rock artiesten zoals Jerry Lee lewis en Buddy Holly.

Populair bij de jeugd

Rock was vooral populair bij de jeugd. Elvis was de eerste artiest die zo een populariteit niveau haalde dat die sindsdien nauwelijks is geëvenaard. Heel veel mensen begonnen zich net zoals hem te kleden en te gedragen. Hij had een hele grote invloed op de mensen in die tijd. Sinds de jaren vijftig zijn er nog meer hele grote rocksterren of groepen ontstaan en naar de top gestegen.

Aan het eind van de jaren 50 was het rock genre een beetje doodgebloed.

Toen was er in het begin van de jaren 60 plek voor Britse rockbands om op te komen en de show te stelen. De grootste van deze bands waren de Beatles. In 1962 brachten zij hun eerste plaat uit. Hun populairste plaat kwam uit in 1967. Deze plaat heet Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Ze hebben ook nog veel singles gehad die het goed deden, zoals Let It Be en hey Jude, Help! The Beatles behaalde in totaal 40 nummer 1 hits. Nu zijn ze nog steeds bekend en wordt er nog steeds veel naar de Beatles geluisterd. Halverwege de jaren 60 kwamen er ook nog andere bands op. Bands al Pink Floyd.

Folkrock

Een subgenre genaamd Folkrock werd ook steeds populairder door onder andere Bob Dylan. Later zouden er steeds meer subgenres van rock ontstaan en zou rock nog steeds populair zijn. Elvis was de eerste grote rockartiest en de Beatles waren de eerste enorm grote rockband. Rock is nog steeds populair en er wordt nog steeds heel veel naar geluisterd, ondanks dat het niet meer zo groot is als in de jaren 60. Na de jaren 60 en 70 gingen de Beatles uit elkaar en werd hun positie in de muziek overgenomen door andere nieuwe bands.